Reggeli a Horka-Somló szállás mellé

Reggeli a Horka-Somló szállás mellé

A Horka-Somló Vendégházban vendégeink a szállás mellé kérhetnek reggelit is. Azt mindenképpen érdemes tudni, hogy aki a Somló felfedezésére készül, bőségesen kell reggeliznie, szükség lesz a kalóriákra.

Aki úgy tervezi, hogy napközben a Somló-hegy tölti az idejét, gyalogosan végigjárja a látványosságokat és még egy-egy pincébe is betér megkóstolni a hegy híres-nevezetes borait, bizony alaposan fel kell készüljön. A hegyi utakon kaptatóra fel, lejtőn le, bizony égeti az ember energiáját. Akkor lehet valaki biztos a dolgában, ha előtte bőséges reggelivel indítja a napot.

A Horka-Somló szállás reggelire “terülj asztalkám”-at kínál. Az év legnagyobb részében ráadásul saját, házi készítésű hústermékek kerülnek az asztalra, amihez az udvaron kapirgáló tyúkok tojják a friss tojást. Kerül az asztalra jóféle házisonka és szalonna, kolbász és szalámi. A friss tojás is mindig saját tyúkoktól van, tavasztól-őszig pedig házi paprika, paradicsom és egyéb kertben termett finomságok is folyamatos evésre ösztönzik vendégeinket.

Természetesen, ha valaki egy tartalmas, ám fárasztó nap végén már nem szeretne a vacsora készítésével foglalkozni, kérhet hasonlóan tartalmas hideg vagy meleg vacsorát is. Hamarosan erről a lehetőségről is mutatunk képeket. Addig ízelítő egy mindennapos reggeliző asztalról.