Kinyílt a Somló, vár a vár és a szállás!

Kinyílt a Somló, vár a vár és a szállás!

A tavasz végre egyre nyilvánvalóbban megérkezett. Kinyílt a Somló. A Horka-Somló szállás és a hegyi pincék várják a borkedvelőket. A Somló-hegy látványosságai pedig várják a kirándulókat.

Már láthatók a somlói ültetvényeken az új szőlőhajtások, a gazdák kint szorgoskodnak a verőfényes dűlőkben. Az újbor elkészült, a poharak kikészítve, a lopó a hordók mellett várja a betérő vendégeket.

A Horka-Somló Vendégházat átszellőztettük, a szállás előtt, a kertben elültettük a virágokat, már az első fűnyírás is megvolt. A GAZ69 terepjáró feltankolva. A tavalyi sonka és szalonna kikészítve, a friss tojások is a kamrába kerültek. Itt a tavasz, reményteli, friss és üde. Eltakarodott a tél, kinyithatnak a vendégváró szállások.

Vár a somlói vár!

A somlói vár fenségesen magasodik a somlószőlősi oldalon a fenti bérceken. Ugyanúgy figyeli a kizöldülő tájat, mint évszázadok óta. Most nem portyázó török vagy labanc csapatoktól félti a vidéket, hanem azt nézi, ahogyan a kirándulók és a bor szerelmesei felkapaszkodnak Doba és Somlószőlős felől a dűlőkbe. Ki egy pincébe tér be, ahol a gazda kiváló borokkal és pogácsával kínálja, ki egyre feljebb, egyre magasabbra hág. Az ilyenek elhagyják az utolsó szőlőtőkéket, ráfordulnak az erdei útra. Őket várja a vár. Ők azok, akik azon az úton, amelyiken egykor Bakócz Tamás is megérkezett kíséretével, felkeresik a romjaiban is fenséges, a Somló északi oldalát és a Kisalföld déli vidékét uraló várat.

Szállás a Somló tövében

A Horka-Somló vendégház kiváló, barátságos szállással várja azokat, akik elérkezettnek látják az időt a somlói vár felkereséséhez, vagy azzal szeretnék ünnepelni a tavaszt, hogy sorra kóstolják, milyenek lettek a Somló 2020-as évjáratú borai.

Szállásfoglalását könnyűszerrel online is intézheti I T T.